Durant el confinament es va incrementar l’interés per les plantes i els horts urbans. En aquests mesos es poden collir molts dels fruits que es van plantar aleshores, encara que el resultat potser no ha estat l’esperat.

Quins fruits es podem collir al juliol?

Aquest mes és molt agraït a l’hort i segur que, si s’ha tingut cura de les plantacions, ara tindrem una nevera ben plena de bledes, apis, albergínies, carbassons, cols morades, coliflors, escaroles, mongetes, enciams, blat de moro, pebrots, patates, alls, cogombres, porros, remolatxes, cols de capsa, tomàquets i pastanages.

El juliol és el mes per excel·lència dels tomàquets, que comencen a créixer en grans quantitats. Les albergínies i els pebrots també comencen a donar els primers fruits.

Si volem tenir tomàquets de penjar durant tot l’any, ara serà el moment de preparar-los. Com que la humitat al matí és baixa és el millor moment per collir-ne i deixar-los penjats, en algun lloc sec i amb ventilació. Una altra opció es fer-ne conserves i melmelades. D’aquesta manera en disposarem durant l’hivern.

Quines llavors podem plantar al juliol?

Si estem animats a seguir cuidant l’hort urbà i tenir més fruits durant els propers mesos, aquest mes és el moment de plantar xicoies, mongetes, julivert, raves, pastanagues, cols morades, cols de cabdell, coliflors, enciams i porros. En referència a l’enciam, caldrà tenir present que serà imprescindible regar-lo sovint i escollir una varietat resistent a la calor per evitar-ne l’espigat.

Durant el juliol també s’aconsella relligar i podar tomaqueres i tenir controls de plagues, especialment després de la primavera plujosa, que ha facilitat l’aparició d’algunes plagues. Evitar les males herbes també serà una de les feines importants del mes.

Fruita de temporada

Si tenim la sort de tenir jardí potser també podem gaudir dels fruits d’alguns arbres fruiters. També si visitem els mercats ara al juliol, hi ha gran varietat de fruita, com les cireres del Baix Llobregat.

A més, ara al juliol també es cullen figues, albercocs, prunes, maduixes, préssecs, melons, nectarines, nespres, peres de sant Joan i síndries.