L’augment de les proves PCR fetes les darreres setmanes explica  lincrement dels casos positius de coronavirus a districtes com el de Sants-Montjuic i Sarrià – Sant Gervasi, entre d’altres. Així ho certifica la Maria José Abadias, sotsdirectora assistencial del Vall d’Hebron, que també assegura que “en aquests moments no es pot parlar de rebrot” a la ciutat de Barcelona i que la major part de casos detectats a la ciutat són lleus o asimptomàtics. Abadias valora la feina que fan els professionals dels Centres d’Atenció Primària a l’hora de detectar de forma precoç tots aquests casos.

Abadias afirma que troba “molt encertat” el confinament decretat a la comarca del Segrià per frenar la transmissió del virus i que en cas que fos necessari, també s’hauria d’aplicar a la ciutat. Aquesta professional afegeix que Salut Pública “fa una tasca de vigilància” per si es produeixen rebrots.

La situació a l’Hospital Vall d’Hebron es manté estable. Aquest diumenge hi havia ingressades a la planta de malalties infeccioses d’aquest centre set persones per covid-19 i cinc a l’UCI. A banda, no s’hi ha produït cap ingrés en l’última setmana.

Això no s’ha acabat

Tot i aquesta estabilització dels ingressos, des de l’Hospital Vall d’Hebron s’apel·la a la responsabilitat de la societat perquè es mantinguin la distància de seguretat, l’ús de la mascareta i la higiene de mans perquè asseguren que “seguim en una situació d’alerta per covid-19”.