El Pescaílla, Gato Pérez o Montserrat Caballé són artistes nascuts o vinculats amb Gràcia però no tothom n’és conscient. Aquest dimarts un grup de cinc persones amb trastorn mental s’han encarregat d’explicar-ho en una visita guiada pels indrets on van viure aquests personatges i també per altres espais que són part de la història industrial del barri.

Tots ells han rebut formació per part del Grup ATRA, especialitzat en serveis d’atenció i tractament de salut mental, i no és la primera vegada que participen en aquestes visites guiades, les quals s’emmarquen en el programa La Meva Barcelona. A diferència d’altres visites, l’activitat s’ha inclòs en el programa de la Festa Major de Gràcia i això ha generat més difusió.

Segons la directora del Grup ATRA, Mercè Cervantes, el programa millora les habilitats comunicatives i socials de les persones que hi participen: “Al principi deien ‘no en seré capaç’, una frase molt comú entre les persones amb trastorn mental”, ha explicat.

En total, el programa ha format una quarantena de persones mentre que a les visites guiades, que ja acumulen quatre edicions, hi han anat un centenar d’assistents.