El primer dia en funcionament del macrocentre d’acollida de refugiats d’ucraïnesos, ubicat a la Fira de Barcelona, ha estat marcat per la confusió. De moment, només s’hi atenen ciutadans amb cita i, per ara, s’estan rebent tan sols les persones que no tenen on dormir. En paral·lel al macrocentre, la comissaria de la Policia Nacional de la Verneda és l’altre punt de Barcelona on els refugiats poden tramitar la protecció temporal d’acollida —la qual els dona accés a un permís exprés de residència, permís per treballar durant un any i accés als Serveis Socials—.

Ara bé, el funcionament a la comissaria també s’ha posat en dubte aquest divendres perquè les famílies havien d’esperar durant hores per ser atesos. Aquí també els han recomanat demanar cita, però algunes persones, com l’Svetlana, asseguren que les cites s’han esgotat i que no hi hauran hores lliures fins dilluns. Per tot plegat, no els quedava més remei que esperar a la cua.

Una barcelonina cedeix la casa heretada fa pocs dies per acollir refugiats d’Ucraïna

Entre els qui esperaven hi havia famílies amb nens petits que es queixaven que no els han donat cap tipus de prioritat: “Només han deixat saltar-se la cua a una dona embarassada“, ha manifestat una noia. Fonts de la Policia Nacional han reconegut que tot s’ha hagut de gestionar en qüestió de dies i que això ha fet que algunes coses encara no surtin com voldrien.