El regidor de la Presidència, Jordi Martí, assegura que la responsabilitat del macrocentre per a refugiats ucraïnesos és del Govern espanyol i de la delegació de l’executiu central a Catalunya. Després de les cues i la confusió que s’han viscut a la Fira de Barcelona aquest divendres al matí, Martí ha dit que “espero i vull pensar que posaran els recursos necessaris perquè això es pugui resoldre de manera immediata”.

L’Ajuntament va posar l’espai a disposició de les autoritats espanyoles i per Martí “aquí és on acaba la nostra responsabilitat”. En aquest sentit, ha afegit que “ara està en mans del govern de l’Estat i de la Delegació del Govern espanyol, i són ells els que han d’anar millorant la gestió d’aquest espai per evitar això que ha passat en les primeres hores”.

L’Ajuntament treballa per cobrir-los totes les necessitats

Martí, en canvi, ha remarcat que “estem fent tot el possible perquè la rebuda i l’acollida dels refugiats ucraïnesos no només es faci amb totes les garanties legals, que s’ha de fer, sinó que a més a més trobin tot l’escalf“. En aquest sentit, ha afirmat que des del consistori “hi posarem tots els mitjans”, amb l’objectiu de cobrir-los les necessitats des de tots els àmbits, entre els quals ha destacat l’educatiu, el cultural i d’habitatge.