Aquest dimarts, 25 d’octubre, s’ha celebrat la Diada de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Durant l’acte, que es fa per commemorar el patró del cos policial, Sant Rafael, s’ha fet un homenatge a tres agents morts, així com al personal jubilat de cos. També s’ha fet el lliurament de medalles d’antiguitat, les medalles al mèrit i les plaques de reconeixement de la Guàrdia Urbana de Barcelona, 265 guardons. Una d’aquestes medalles s’ha lliurat a Vorobyov Artem, cònsol general d’Ucraïna a Barcelona, per la seva col·laboració amb la Guàrdia Urbana com a agent extern.

Pel que fa a la resta de reconeixements s’han atorgat 86 medalles en categoria argent i bronze als agents amb 35 i 25 anys d’antiguitat al cos. 28 medalles a agents que s’han jubilat i 73 medalles al mèrit. També s’ha reconegut, amb 73 medalles, les aportacions de ciutadans, externs al cos policial, que han contribuït a fer més segura la ciutat.

L’acte ha estat presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha comptat amb la presència del primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, el tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, i el cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent major Pedro Velázquez. Durant la seva intervenció, Colau ha agraït la tasca dels agents i el seu compromís. L’alcaldessa ha recordat que ha augmentat el nombre d’agents i que creix el percentatge de dones a la plantilla. També ha volgut destacar que aquest estiu ha baixat delinqüència a la ciutat.

Batlle es compromet a fer créixer el cos policial

De la seva banda, el tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ha manifestat durant la seva intervenció que la seguretat de la ciutat s’ha d’abordar des de diferents sectors, però que el policial és crucial, i s’ha compromès a fer front als reptes de seguretat i “fer créixer el cos policial”. Batlle ha reivindicat les trajectòries vitals dels agents, el seu compromís i la seva feina, que “han contribuït a millorar la ciutat”, i ha volgut agrair especialment als comandaments “la lleialtat i el treball”.

Pedro Velázquez ha volgut destacar la feina de les persones del cos, i de fora del cos, que han rebut el reconeixement. L’intendent major ha interpel·lat a les diferents administracions perquè sumin esforços, i s’ha marcat com a prioritats la lluita contra la multireincidència i situacions de vulnerabilitat com la violència masclista, un treball que ha assegurat “farem en coordinació amb mossos i judicatura”.