El veïnat del turó de la Font de la Guatlla està en alerta per l’increment de les botellades i brutícia a la zona alta del barri. Les concentracions passen sobretot les nits de dijous a diumenge. A part del soroll nocturn, el problema s’agreuja l’endemà amb les restes d’ampolles, gots i vidres escampats al terra i a les zones verdes. El veïnat té por que la zona es converteixi en un punt de concentració nocturn de joves i turistes, ja que l’entorn amb vistes panoràmiques de la ciutat, tranquil i poc il·luminat, afavoreix a aquest tipus d’activitat.

El consistori confirma que s’han detectat grups de jovent en aquest punt, però descarta que es tracti de “botellots massius o organitzats”. Fonts municipals afirmen que s’han realitzat intervencions de la Guàrdia Urbana responent a les queixes veïnals, i també s’han desallotjat persones en altres ocasions, dins el patrullatge habitual. Des del districte de Sants-Montjuïc també han explicat a betevé que s’ha reforçat el dispositiu de neteja de manera puntual.

No voldrien que es convertís en espai d’oci nocturn

Les trobades s’han incrementat des de fa uns dos anys i, segons han detectat els veïns, són cada cop més freqüents. Es concentren sobretot als jardins on s’ubica la font de la Maternitat, un espai verd situat davant de la porta principal d’accés al Poble Espanyol. “Les reunions comencen al vespre i s’allarguen fins a les 7 o 8 del matí”, explica una veïna. “Surten dels concerts, abans d’entrar a les discoteques, venen a veure les vistes de la ciutat i, fins i tot, fan el final de festa després de l”afterhours'”, afegeix.

Tenim gresca des del vespre fins a les 7 del matí quan surten de l”afterhours’”
Elda Cruells, veïna de la Font de la Guatlla

Aquest espai verd està envoltat de cases i té una zona de pins i bancs que afavoreixen les reunions nocturnes. És precisament aquí on els veïns voldrien que s’incidís en la neteja, ja que és on es troben més restes acumulades al matí. De fet, s’han organitzat per fer batudes de neteja el cap de setmana i recollir les restes d’ampolles i gots trencats. També han penjat als arbres uns cartells en castellà i anglès amb què animen a fer ús dels contenidors d’escombraries i de les papereres.

Tot i això demanen a l’Ajuntament que posi fil a l’agulla a la situació i reforci la neteja a tota la zona, ja que han detectat que els serveis municipals només incideixen en la neteja més propera al Poble Espanyol.