Tot comença aquí dins, carregant els sacs que serviran per adequar el llit de les cabres de la granja del Zoo de Barcelona... i continua aquí, escampant els encenalls per fer més agradable l'estada dels animals. Durant tot l'estiu, aquest espai del Zoo es reserva als més petits, que podran aprendre les tasques de granger amb experts que ho fan durant tot l'any. A més, n'hi ha alguns que fins i tot ja tenen clar quina ha de ser la seva professió. "Quiero ser médica de animales". "Hem preparat el llit de les cabretes..." A la granja del Zoo, a més d'aprendre a preparar l'espai on dormen les cabres, els nens també poden descobrir les diferències en l'alimentació dels animals. "Hi ha animals com per exemple els conills que no poden menjar alfals, en canvi els conills d'Índies sí." Per primera vegada, aquest any s'ofereix la possibilitat de preparar el menjar de les rates, els ratolins i els conills, i aprendre així que no tots els animals poden consumir els mateixos aliments. Tot i així, només els més atrevits s'han animat a presentar el plat davant dels rosegadors. XAVIER PEYPOCH, encarregat de la granja "Hi ha diferències notables entre aquells que tenen animals i els que no en tenen. Sempre hi ha molta reticència en aquells nens que no estan acostumats a la interacció amb els animals i els costa i és també una manera de trencar el gel." A través d'aquesta activitat es vol conscienciar tant els nens com els pares de la tinença responsable d'animals, però això el repte del dia es converteix en una tasca per a tota la família. SARA PAZ, mare "No es solo comprar una covalla o un conejo y tenerlo en casa... La veritat és que és el primer cop que ho fem i ell n'està encantat. Vol emportar-se els ratolins i tot a casa." En la propera ocasió, ja seran ells els que ensenyin com s'han de cuidar els animals que tenen a casa.

Es tracta d’una activitat familiar que, mitjançant jocs, vol educar en la tinença responsable d’animals i procurar-los benestar. Els educadors expliquen quines són les seves tasques diàries al Zoo, una manera de contagiar el seu amor pels animals. Els nens escolten amb atenció les instruccions i es converteixen en els responsables de donar el menjar a les cabres, els cavalls i les vaques.

La feina de granger, però, també comporta preparar el menú de totes les espècies que tenen a la granja del Zoo, i per primer any, els nens poden ser els xefs, una activitat que també ajuda a entendre les diferències en l’alimentació dels animals.

Els pares també se sumen a les tasques i valoren positivament tot el que l’activitat comporta, perquè ajuda a fer perdre la por dels més porucs.