Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 25 anys de nacionalitat guineana acusat d’haver estafat 32.000 a una dona de 65 anys de nacionalitat espanyola fent-li creure que podria curar la diabetis de la seva filla. L’arrestat va captar la víctima a la sortida del metro, mentre repartia papers oferint els seus serveis com a xaman, i la va intentar desestabilitzar psicològicament per allunyar-la de la família.

L’estafador i la víctima es posaven en contacte per telèfon i a través de missatges per acordar les trobades per fer els rituals de curació. L’home deia a la víctima que si parlava amb algú sobre el tema els rituals no tindrien efecte, i va arribar a esborrar-li del mòbil els contactes dels seus familiars i amics. A més, li va dir que no prengués la medicació que el metge li havia prescrit.

La dona va arribar a pagar 32.000 euros al suposat sanador. En quedar-se sense diners, va sol·licitar un crèdit de 24.000 euros que el banc li va denegar, i també va recórrer a una veïna, a qui va demanar 4.000 euros.

Van ser dos veïns de la víctima qui van alertar-ne els familiars, que van denunciar els fets als Mossos d’Esquadra i van concretar una cita amb l’estafador fent-se passar per la víctima fent servir el seu telèfon. Finalment, la policia va detenir l’home al barri de la Verneda i la Pau i va poder recuperar els diners estafats. El jutge n’ha decretat la llibertat amb càrrecs.