La imatge es repeteix nit rere nit a la plaça del Sol. Desenes de joves seuen a terre per menjar, beure i petar la xerrada. "Más o menos cuando se pone el sol empieza a haber grupos de gente que hacen corros en el suelo para tomar cerveza y así y sí se llena bastante en verano todas las noches." Fins a les 11, la majoria compren la beguda en aquest supermercat de la plaça per menys d'un euro la llauna. La diferència amb les terrasses dels establiments és més que notable. Aquí una canya pot arribar als 3 euros. Els que opten pel terra asseguren que els preus a Gràcia han pujat, i això, diuen, els deixa poques alternatives. "De tant en tant sí que anem a la terrassa però entre que n'hi poques són cares i sempre estan a petar, doncs ens espavilem. Anem als badulaques o el que sigui i comprem cerveses i ens les bevem tranquil·lament." Fora de càmera, establiments de la zona asseguren que, sobretot aquest any, la Guàrdia Urbana fa els ulls grossos. Apareixen de tant en tant, la multitud s'aixeca momentàniament, però de seguida tornen a asseure's. "Entre els veïns de la plaça hi ha disparitat d'opinions sobre el que hi succeeix cada nit. Això sí, la majoria coincideix a assenyalar que sovint la festa s'allarga fins massa tard." "No és que la gent estigui fent res de l'altre món però al final estàs de 'cháchara', t'estàs allargant i a la nit se sent absolutament tot." "Venint del futbol no vaig poder travessar pel mig de la plaça de la gent asseguda a terra. És inconcebible." "Me gusta ver gente que se lo pasa bien pero podrían parar hacia las dos y media, tres. Alguna vez siguen aquí hasta las seis." Històricament, l'Ajuntament ha fet diverses actuacions a la plaça per evitar-hi el "botellón". Se 'n va treure la pèrgola i els bancs i es va anunciar que s'hi augmentaria la zona verda, amb flors i plantes. Això últim, però, encara no s'ha fet.

Fins a les 11, la majoria dels joves que opten per seure al terra compren la beguda en un supermercat de la plaça per menys d’un euro la llauna. La diferència amb les terrasses dels establiments, on una canya pot arribar als tres euros, és més que notable. Asseguren que els preus a Gràcia han pujat molt els últims anys, i això, diuen, els deixa poques alternatives. “Hi ha poques terrasses, són cares i sempre estan plenes”, assegura la Carlota, que aquest dijous a la nit va anar a la plaça del Sol amb uns amics.

Quan tanca el supermercat arriben els llauners que continuen venent cervesa a preus més econòmics que els bars de la zona. Uns establiments que, segons ha explicat a BTV, tenen la percepció que sobretot aquest any, la Guàrdia Urbana fa els ulls grossos. Apareixen de tant en tant, expliquen, la multitud s’aixeca momentàniament, però de seguida tornen a asseure’s a terra.

Entre els veïns de la plaça hi ha disparitat d’opinions sobre el que hi succeeix cada nit. Això sí, la majoria coincideix a assenyalar que sovint al festa s’allarga fins massa tard. “No fan res de l’altre món però s’hi estan fins molt tard i des de casa se sent tot”, explica una veïna. “No tinc res en contra que la gent s’ho passi bé, però potser fins a les dues o les tres és excessiu”, afegeix una altra.

Històricament, l’Ajuntament ha fet diverses actuacions a la plaça per evitar-hi el “botellón”. Se ‘n va treure la pèrgola i alguns bancs i es va anunciar que s’hi augmentaria la zona verda, amb flors i plantes. Això últim, però, encara no s’ha fet.