Avui toca classe de grafit. La imparteixen professionals d'aquest art urbà, però també hi treballen, com a monitors, joves que necessiten una feina per pagar-se els estudis. De fet, el casal Urban Time l'impulsa la Fundació Germina, una entitat social que lluita contra l'atur juvenil. ISMAEL MASARI, monitor Urban Time "Un requisit per entrar a Urban Time, diguem-ne, és que estiguis estudiant, perquè és una feina per pagar-te els estudis i per pagar-te les teves coses mentre estàs estudiant." Aquí els ensenyen diferents tècniques, com skate, DJ, balls urbans o circ amb la finalitat que, a més d'aprendre-les, també s'emportin valors. ÓSCAR ANGOSTO, coordinador d'Urban Time "Canviar aquesta imatge de és el que fa el gamberro del poble. Hem de veure que té una història, que és art, o que l'skate és un esport, i tot això té una història, té una procedència i com ha arribat fins als nostres dies i com ho podem gaudir per fer-ho a l'actualitat o a la Barcelona d'avui." organitzadors diuen que l'èxit del casal és que els joves que hi assisteixen estan molt motivats. DECLES NENS "Jo abans pensava que el grafiti era alguna cosa il•legal entre cometes i bé, ara m'he adonat que és un art i és molt xulo fer-ho i que t'ho passes bé." "A mi m'agrada molt aquest casal perquè fem coses molt alternatives que jo a un casal no m'imaginaria que faríem mai." Una trentena de nens d'entre sis i 15 anys participen en la segona edició d'Urban Time, un casal d'estiu que al llarg de l'any també té continuïtat amb tallers especialitzats.

Des de l’organització es vol aprofitar aquest casal per canviar la imatge que es té de la gent que fa aquest tipus d’activitat. Ensenyen als nens que tècniques com el grafit o l'”skate” tenen una història al darrere. I els n’expliquen la procedència i com ha arribat fins als nostres dies.

Els diferents tallers estan impartits per professionals de temàtica urbana, però també hi treballen, com a monitors, joves que necessiten una feina per pagar-se els estudis. I és que la Fundació Germina, que impulsa el projecte, és una entitat social que lluita precisament contra l’atur juvenil.

Els organitzadors del casal afirmen que el seu èxit es deu al fet que els joves que hi assisteixen estan molt motivats. Hi ha dos casals diferenciats, per als nens de sis a 14 anys i un altre per als de 15 a 16. Per a aquells que s’hi vulguin apuntar, encara està oberta la inscripció per als casals de 29 d’agost al 8 de setembre, encara que el casal també tindrà continuïtat durant l’any a través de tallers especialitzats.