(ACN / Redacció) El Govern espanyol ha reforçat les oficines d’Estrangeria a Catalunya amb 61 treballadors públics per agilitzar la tramitació d’expedients i reduir els temps de resolució. D’aquests, 46 són en oficines de Barcelona, nou a Girona, quatre a Tarragona i dues a Lleida. El reforç forma part del pla de xoc del Ministeri de Política Territorial a totes les oficines d’estrangeria de l’estat, que el 2021 van rebre més de 866.790 sol·licituds, un 28,57 % més que el 2020 i un 11,6 % més que el 2019.

S’estima que que amb el personal de reforç es podran reduir aproximadament 190.000 expedients pendents de resolució, concloure la regularització dels ciutadans britànics pel Brexit i fer front a la tendència a l’alça de les peticions d’altres nacionalitats.

Les entitats fa temps que denuncien el col·lapse

Aconseguir cita a les oficines d’Estrangeria no és fàcil i sovint l’espera s’allarga mesos. Fa temps que moltes entitats en denuncien el col·lapse. Segons un estudi del Consell Municipal d’Immigració (CMIB) el 63 % dels ciutadans estrangers no aconsegueixen cita a les oficines d’Estrangeria de Barcelona, és a dir, dues de cada tres persones. L’estudi també posa de manifest que el 65 % dels ciutadans paguen un intermediari per aconseguir la cita prèvia perquè ells no se’n surten.