Les cues davant de l’oficina d’estrangeria del passeig de Sant Joan són importants i aquest dilluns hi havia més d’un centenar de persones esperant per poder-hi entrar. El 19 d’agost la presència de gent es va disparar per un missatge de WhatsApp en què s’assegurava que si algú s’hi personava podia aconseguir papers i feina al moment. Això va fer que 250 persones d’origen subsaharià s’hi acumulessin però, segons la Delegació del Govern espanyol, els van explicar que la informació era falsa i que, per aconseguir papers, cal fer els tràmits previstos.

Les mateixes fonts han assegurat a betevé que la cua d’aquest dilluns davant de l’oficina d’estrangeria ja és l’habitual i que no es correspon amb la confusió que va generar l’episodi del WhatsApp. Tot i això, els que hi són continuen organitzant-se entre ells, malgrat que el govern espanyol afirma que els han emplaçat a demanar cita prèvia.

Entre els que fan cua hi ha persones d’origen subsaharià i també procedents de països de Llatinoamèrica que estan en conflicte ─com Veneçuela o Hondures─ i volen demanar asil polític o bé protecció internacional. S’han dividit en dues files, han fet grups de 25 persones i s’han assignat torns de guàrdia per no perdre la tanda d’un dia per l’altre. N’hi ha que, fins i tot, ja fa tres nits que dormen al ras.