(ACN) El govern ha defensat que és “independentista” i que continua treballant per “avançar” cap a la secessió. “És important que tingui clar que no som l’adversari, que no s’equivoquin“, ha avisat la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja, a l’ANC, que aquest dimarts ha convocat una manifestació contra la reforma del delicte de sedició.

Així, l’executiu d’ERC demana unitat a totes les forces independentistes: “La manera d’avançar més de pressa i lluny i és que anem plegats. Cal sumar, no restar”. Pel que fa a la reforma del Codi penal, Plaja ha assegurat que els canvis en els delictes de desordres públics agreujats “no deixen a ningú en una situació pitjor” de la que ja tenia i que la derogació de la sedició és “un avenç important”.

Ara bé, govern considera que, “si en algun punt es pot millorar en el tràmit d’esmenes”, serà “benvingut”. Plaja ha aclarit que el president Pere Aragonès no compareixerà al Parlament per explicar els acords amb PSOE i Podem fins que “no hagi finalitzat la reforma” del Codi penal.

Divisió de l’independentisme

“Si dirigíssim tots els esforços cap a objectius compartits, en comptes de confrontar-nos, segur que aniríem més de pressa i més lluny”, ha avisat la portaveu del govern. En aquest sentit, Plaja ha lamentat que “la primera resposta” d’alguns sectors secessionistes a “moltes coses” que fa l’executiu d’ERC sigui “criticar per criticar”. “S’ha de parlar molt, però les contradeclaracions públiques no acostumen a ajudar gaire”, ha afegit.

El govern d’Aragonès assegura que treballa “discretament”, “amb la mà estesa” i “sense confrontar” per avançar cap a la independència.