Foc Via Laietana

(Agències) La fiscalia demana condemnar a cinc anys i mig de presó cinc manifestants que seran jutjats la setmana vinent per presumptes desordres i atemptat a mossos en una protesta l’octubre del 2020 contra les restriccions per la pandèmia.

L’escrit d’acusació, consultat per Europa Press, exposa que la tarda del 30 d’octubre del 2020, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, hi va haver una concentració d’unes 1.500 persones de “diversos grups: anti-covid-19, hostalers i ultradretans”.

El fiscal explica que alguns van utilitzar les tanques de seguretat de l’Ajuntament, pedres, llaunes i pots de fum per colpejar efectius dels Mossos, “amb un llançament d’objectes continu contra els agents, col·locació de tanques als carrers i crema de contenidors”. Afegeix que no van parar de llançar objectes cap a la policia o els seus furgons mentre els agents provaven de dissoldre la protesta i situa els cinc acusats en els aldarulls.

Aquesta protesta contra les restriccions per la pandèmia es va acabar amb 15 detinguts, dos d’ells menors d’edat, i un total de 30 persones ferides.