Una vintena de veïns i veïnes del Carmel han participat en una jornada per netejar la brossa al Parc del Carmel. La iniciativa s’ha anomenat Ecocarmelada, cuidem el Carmel i ha estat organitzada per l’associació Grupo Dance amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Els voluntaris s’han trobat a la plaça de Juan Ponce on una encarregada del Servei Municipal de Neteja els ha proporcionat guants, bosses, cubells i escombres i els ha donat consells per dur a terme l’activitat.

Durant dues hores els participants han anat omplint les bosses amb tot tipus de deixalles. Llaunes, ampolles, roba, excrements de gos, compreses, restes d’aliments… “Hi ha massa porqueria en aquesta muntanya, és vergonyós, la gent és molt incívica”, explica el Francisco Herrero. Han recorregut els camins del turó del Carmel fins arribar al Mirador de l’Arquitecte Ignasi de Lecea. Un parell de veïns que passaven per allà s’han afegit a la “batuda” en cerca de brossa. És el cas de Francisca Pérez, qui sovint passeja per la zona i recull la brutícia pel seu compte. Assegura que “si multessin la gent que embruta potser s’ho pensarien dues vegades abans de fer-ho”.

Una crida al civisme

“La gent no és conscient de la feina que suposa netejar alguns espais de la ciutat”, afirma Manoli Fernández, encarregada de l’empresa de neteja CLD Sorigué. S’ha encarregat de coordinar aquesta jornada que a partir d’ara es podria organitzar de forma periòdica amb la participació de veïns i entitats del Carmel. “Si la gent col·laborés tot estaria més net”, conclou.

voluntària recollint brossa turó Carmel