Gairebé mig centenar de repartidors a domicili de Glovo s’ha concentrat aquest diumenge a la tarda a la plaça de Catalunya per protestar contra les noves condicions laborals que ha establert la plataforma. És el tercer dia consecutiu que surten al carrer. Concretament, els “riders” denuncien que el nou model de subhastes amb què han d’operar els aboca cap a l’explotació i la precarietat, una mesura que Glovo ha implantat arran de la posada en marxa de la llei “rider”. Alguns han explicat a ‘betevé’ que des que aquesta normativa està en funcionament només fan comandes “per menys d’un euro”.

Els repartidors critiquen que el nou sistema amb el qual han de treballar fa que hagin de competir entre ells per aconseguir les comandes. La secretària de Noves Realitats del Treball de CCOO Catalunya, Carmen Juares, detalla que es tracta d’una eina en què els “riders” fixen el preu que cobren per comanda en una taxa situada entre el 0,7 i el 1,3 %, que s’ha de multiplicar pel preu de la comanda.

Taller d’autoreparació per a “riders”: la formació que no els ofereixen les plataformes

REPORTATGE

Aquest nou sistema provoca, segons els repartidors, que aquells més necessitats abaixin el preu i s’obre així una espècie de competició entre ells. Juares afirma que el llindar se situa a 1 i, si és superior a aquesta xifra, els “riders” obtenen benefici. Es dona el cas que dijous els repartidors van acordar situar-lo a l’1,3 % i Glovo va deixar d’enviar comandes, segons la secretària de CCOO Catalunya.

Denuncien que Glovo intenta frenar les concentracions

D’altra banda, Carmen Juares denuncia que la resposta de Glovo davant de la mobilització dels repartidors ha estat “intentar aturar les concentracions” i, per aconseguir-ho, “els han arribat a incrementar el benefici de les comandes a la zona on protesten”, denuncia Juares.