gimnàs sant pau nou local

Ja fa dies que el Gimnàs Sant Pau alerta de la situació crítica de la seva economia pel retard en el cobrament de subvencions de l’Ajuntament. Ara la crisi escala un graó més i des de l’equipament es fa una crida a la ciutadania per aconseguir 9.775 € en aportacions, que evitin el tancament del servei de dutxes a finals d’aquesta setmana. Es tracta d’un servei per on passen més de 200 persones en situació de vulnerabilitat cada setmana.

Justifiquen aquesta quantitat de diners per assumir part de les nòmines del personal que hi treballa i les despeses en Seguretat Social. Això sí, el Gimnàs Sant Pau ho considera una mena de préstec, i es comprometen a retornar les donacions un cop rebin els traspassos dels ajuts de l’Ajuntament de Barcelona, uns 200.000 €. Segons el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, “és qüestió de pocs dies de poder desencallar el tema”.

Com col·laborar-hi?

Des del gimnàs estan oberts a totes les aportacions. “L’important es tenir moltes petites donacions”, asseguren. Per fer-les-hi arribar, faciliten el número de compte bancari ES90 3025 0001 1214 3330 7738 o la possibilitat de fer un traspàs via Bizum al 600 438 925. En els dos casos, es demana indicar el nom de la persona que fa la donació, per tal de retornar, per la mateixa via, l’import donat quan els ingressin la subvenció.

Una nova crisi econòmica del projecte

En cas de no evitar el tancament, aquest no seria el primer cop que el Gimnàs Social Sant Pau ha de suspendre l’activitat. De fet, va reprendre l’activitat esportiva al juny, després d’estar aturada des de l’esclat de la pandèmia. Ho van fer en un local provisional, on està previst que es quedin almenys durant dos o tres anys. La idea és tornar al lloc de sempre, a la ronda de Sant Pau, quan acabin les obres i s’hi aixequin els pisos socials que s’hi preveuen segons l’acord del 2021.