La vaga d’estudiants del 26 d’octubre vol buidar les aules per denunciar els bombardejos a Gaza i en solidaritat amb el poble palestí. Els sindicats estudiantils han convocat una aturada a secundària, batxillerat, universitats i FP. Sota el lema “Alto al genocidi a Gaza!”, la comunitat també ha fet una crida a participar en les manifestacions d’aquest dijous.

Manifestació d’estudiants a Barcelona

Els estudiants han sortit al carrer en diferents punts del territori. La manifestació de Barcelona ha arrencat a les 12 h a la plaça de la Universitat plena de banderes palestines i s’hi han sumat unes 800 persones, segons la Guàrdia Urbana. Una de les pancartes que ha encapçalat la protesta diu “Solidaritat amb el poble palestí. Alto al genocidi a Gaza”. Els manifestants han cridat consignes com ara “Europa, responsable i Israel, culpable” o “Llibertat Palestina” en diferents idiomes. Els estudiants han criticat també el paper d’Europa en aquest conflicte i lamenten que “faci el joc a Israel”.

Pancartes contra l’alcalde

A la protesta s’hi han vist algunes pancartes contra l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, a qui acusen de complicitat amb Israel: “Collboni, prou complicitat”. En una de les darreres declaracions, l’alcalde va condemnar a parts iguals els atacs terroristes de Hamas i la “resposta militar desproporcionada de destrucció massiva de vides, habitatges i infraestructures civils de la població palestina a Gaza”.

A la mateixa hora s’han repetit protestes a ciutats com Tarragona, Girona, València, Castelló, Alacant, Madrid, Sevilla, Bilbao i la Corunya.

La marxa a Barcelona contra el conflicte bèl·lic entre Israel i Hamas arriba després de la manifestació unitària de dissabte, que va aplegar 19.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 70.000 segons els organitzadors. Uns dies abans, unes 700 persones es van manifestar a la rambla del Raval convocades per entitats propalestines.

Així han estat els primers moments de la manifestació