L’alcaldessa, Ada Colau, ha repetit el missatge de “calma i prudència” vist el degoteig constant de les empreses que havien suspès la participació en el Mobile World Congress poques hores abans que l’organització anunciés la cancel·lació de l’esdeveniment.

Colau ha dit que la ciutat es regeix pel que els indiquen les “màximes autoritats sanitàries” i ha reiterat que “no hi ha cap motiu d’emergència”, ni tampoc cap cas de coronavirus a l’estat. L’alcaldessa ha assegurat que “la ciutat està preparada per acollir el congrés com els altres anys”. Alhora ha afirmat que “tot està preparat, els equips sanitaris, per si s’hagués de decretar una emergència”. 

Colau també ha assegurat que com a alcaldessa el primer amb el que pensa és amb els ciutadans: “Si pensessim que els veïns i veines corren un risc som els primers que demanariem mesures”.

Colau ha dit que estaven expectants de la compareixença pública que havien de fer el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la consellera de Salut, Alba Vergés, per parlar del coronavirus covid-19 aquest dimecres, a les 16 h.

Alhora aquest dimecres al migdia s’ha reunit d’urgència l’organització del certamen, GSMA, que finalment ha decidit cancel·lar el congrés.