Unes hores abans de la cancel·lació del Mobile World Congress, l’organització de la GSMA havia decidit aquest dimecres mantenir l’edició d’enguany, malgrat l’onada de cancel·lacions de companyies assistents pel temor al coronavirus. Un portaveu de la GSMA havia afirmat que “el nou coronavirus és una situació que canvia ràpidament i que la GSMA està monitorant de prop”. “Això inclou reunir-se regularment amb experts en salut, tant de l’àmbit espanyol com mundial, així com amb els nostres socis, per garantir el benestar dels assistents. Ja hem implementat mesures de salut addicionals abans del MWC 2020 i continuarem buscant assessorament mèdic expert de manera regular”.

La GSMA ha convocat una reunió d’urgència per abordar la crisi del coronavirus aquest dimecres, a les 14 h, i decidir sobre la continuïtat del MWC a Barcelona. Tot i que els responsables de la cita tecnològica volien abordar la possible cancel·lació del congrés en una reunió ordinària del consell general, programada per a aquest divendres, ho han avançat vist el degoteig incessant d’empreses que declinen participar-hi.

La trobada s’ha fet per videoconferència, i hi ha participat el consell de la GSMA, que inclou 26 membres, entre ells els principals operadors de telefonia del món. La reunió ha tingut lloc quan una vintena de les empreses ja havien renunciat assistir-hi. Entre les darreres baixes hi ha Rakuten, Nokia i Deutsche Telekom.

Nova crida a la calma de Colau

Aquest dimecres, l’alcaldessa, Ada Colau, havia tornat a enviar un missatge de “calma i prudència” sobre el MWC i havia reiterat que la ciutat “està preparada per acollir el congrés” i que segueix les indicacions de les autoritats sanitàries.