BONAVENTURA CLOTET, president de la Fundació Lluita contra la Sida 'El bajar la guàrdia hace que se siga extendiendo y ya hablo de nuestro medio, en todo el mundo hay millones de personas que necesitan tratamiento y no lo tienen y que el dia que podamos desarrollar pues una vacuna estaremo contribuyendo mucho a poder acabar con esta epidemia que es lo que todos deseamos'. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Creiem que la ciutat s'ha de convertir en una ciutat potenciadora i sensibilitzadora en vers la sida i per tant jo demano la implicació de tothom, de ciutadania, d'empreses, d'institucions."

Actualment la Fundació té diferents àrees de recerca: eradicar el VIH de l’organisme, l’obtenció d’una vacuna, evitar l’envelliment prematur i el risc cardiovascular, eradicar altres virus que afecten les persones VIH positives i contribuir a la lluita contra la sida en països amb menys ingressos.

Durant l’acte de presentació de la campanya, l’alcalde ha destacat la necessitat de no abaixar la guàrdia en la prevenció d’aquesta malaltia. Per això, la campanya vol contribuir a la sensibilització en la prevenció del contagi alhora que recollir fonts per a la recerca científica. Trias ha dit que Barcelona és referent en el camp de la investigació i ha recordat que, a principis d’octubre, la ciutat va acollir el congrés mundial de la vacuna de la sida.

El gerent de la Fundació Lluita contra la Sida, Albert Toldrà, ha explicat que, a banda de la gala benèfica,  durant la nit de l’1 de desembre s’il·luminarà en vermell les fonts i els edificis més emblemàtics de la ciutat.Per primera vegada, s’organitzarà una ruta en un bus turístic al voltant de tots els edificis rojos. El viatge acabarà amb una festa a la sala Luz de Gas.

Els dos ambaixadors de la Fundació, Miguel Bosé i Genoveva Casanova, han estat presents a l’acte. També el president de la Fundació, Bonaventura Clotet, que ha alertat, una vegada més, que les noves infeccions són entre gent molt jove. La  solució, ha dit, implica la informació i la prevenció per reduir els riscos. Tot i això, Clotet, ha donat un missatge positiu. L’objectiu és curar aquesta infecció i per això, cal investigar en els tractaments i en la malaltia, però, ha dit “hi ha llum al final del túnel”.