La tardor és època de carbassa, bleda de tres colors i magranes. També de cítrics com les mandarines i llimones. Aquesta espècie de col anomenada espigall creix també aquests dies. Tots aquests productes són ecològics i de temporada. Els conrea un pagès de Bonastre, al Baix Penedès, i serveixen per omplir el rebost setmanal d'una trentena de famílies de la Sagrera. Totes elles formen part de la cooperativa de consum responsable 30 panxes. MIQUI ARAGÓN, soci de la cooperativa 30 panxes "El primer objectiu és poder consumir productes ecològics, d'una forma responsablement social i fer-ho d'una manera col·lectiva. Fer-ho amb gent del barri i sobretot demostrar que les realitats i les alternatives es poden crear a partir de la implicació de tots i totes. Una implicació essencial per part dels socis, perquè són ells qui s'encarreguen de gestionar la cooperativa i de preparar cada setmana les cistelles amb els productes que s'han encarregat per Internet. Ho fan per torns. Primer, cal comprovar la comanda de cada família. Després pesar i comptar els productes. MARTA LOZANO, sòcia de la cooperativa 30 panxes "Hemos ido buscando lugares, éste nos ha pillado más cerca de donde vivimos. Prácticamente somos nuevos, no tenemos experiencia, pero los productos que vamos obteniendo son de buena calidad, más sabrosos y, sobretodo, sabemos que vienen de cooperativas donde ellos mismos los cultivan." Al final de la tarda les caixes ja estan a punt. Toca omplir el carret d'anar a plaça i marxar cap a casa amb la compra feta. Els usuaris de 30 panxes formen part, a més, de la cooperativa Queviures. És a través d'aquesta altra xarxa que fan la comanda de carn, ous, llegums i pasta.

Cada dimecres es reuneixen per preparar les cistelles amb els productes frescos que consumiran els socis durant la setmana. Aquesta cooperativa ha estat una de les 160 entitats que han participat aquest cap de setmana en la segona edició de la  Fira d’Economia Solidària de Catalunya.