DAVID AINETO, advocat de l'acusació particular "L'únic que fa la policia Nacional és constatar el que ja han dit alguns testimonis: que alguns policies portaven algunes defenses extensibles i que les feien servir."

Segons el document entregat el jutge, l’anàlisi fotograma a fotograma de set vídeos gravats pels veïns mostra com l’home va ser copejat amb una arma mentre tenia vuit agents dels Mossos d’Esquadra que el reduïen. La conclusió també va ser confirmada per dos testimonis, que han parlat de l’ús d’una “defensa extensible” i d’haver detectat que els agents utiltizaven “algun objecte contundent”. A més, l’informe assenyala que almenys dos agents van donar cinc cops de puny al cap i tres puntades de peu a l’home, quan ja estava immobilitzat.

A més, els testimonis coincideixen a afirmar que Juan Andrés Benítez va ser colpejat pels Mossos sense que els agredís prèviament, i que els agents van continuar fent ús de la violència quan l’home ja estava immobilitzat, lligat de mans i peus amb brides. A més, l’advocat de la família afirma que no tenia cap ferida sagnant abans que el reduïssin els Mossos. Benítez, de 50 anys, va morir aquest 6 d’octubre a l’Hospital Clínic.