Pel que fa al percentatge de vots, Enric Fossas ha estat el candidat més votat, amb un 36,6%, seguit d’Antoni Elias, amb el 29,6%. A continuació, Gabriel Junyent ha obtingut un 18%, i Juan Jesús Pérez, un 15,8%, dos candidats que han quedat eliminats.

Els programes electorals dels quatre candidats coincideixen en la defensa del model públic i de qualitat de la universitat i la necessitat de capejar les retallades a la institució.

El fins ara rector de la UPC, Antoni Giró, va convocar a l’abril aquestes eleccions de manera anticipada, davant la impossibilitat de tirar endavant el pressupost de la universitat per a l’any vinent. Giró es va sentir desautoritzat per la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat, que d’una banda li exigia retallar el pressupost i de l’altra va frenar l’acomiadament de 90 treballadors interins de la UPC. La plantilla es va mobilitzar i va demanar la dimissió del rector, que finalment va accedir a deixar el càrrec, però el Claustre de la UPC va decidir que les eleccions no fossin al juny, en període d’exàmens, sinó a l’octubre. La data triada era en principi el dia 24, però finalment es va canviar a avui per evitar que coincidís amb la vaga general de tot el sector educatiu.