L’Associació Catalana de Professionals d’Estrangeria alerta d’un augment d'”actituds racistes” vers la comunitat xinesa arran de l’epidèmia del coronavirus. “Que aquesta epidèmia estigui a l’estat xinès no vol dir que la duguem tots els xinesos”, ha denunciat l’advocada i membre de l’associació Kangyun Xiao. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, Xiao ha recordat que “perquè tinguem un origen racial diferent, no se’ns ha de tenir por”.

L’advocada, a més, ha destacat que les primeres actituds racistes les “han detectades a través de les xarxes socials” i ha lamentat que “difícilment es poden denunciar perquè és complicat identificar-ne l’autor”. Paral·lelament, Kangyun Xiao ha detallat que s’ha negat l’entrada a persones xineses a un local de Huelva i diversos “comentaris a les escoles vers els nens d’origen xinès o asiàtic”. En aquesta línia, l’advocada ha alertat que no només la comunitat xinesa pateix racisme, “sinó també els japonesos, els filipins i altres col·lectius d’Àsia”.

“La discriminació racial ha estat sempre present”

Kangyun Xiao ha afirmat que “hi ha persones que sempre han tingut actituds racistes vers la comunitat xinesa, però ara amb el coronavirus s’ha agreujat”. “La discriminació racial ha estat sempre present”, ha dit, un fet que atribueix a la manca de denúncies que presenten. De fet, Xiao considera que “el pensament xinès no acostuma a denunciar aquests casos perquè no se’ls estigmatitzi” i també perquè “a vegades desconeixen els seus drets i no es defensen davant d’aquesta situació”.