Aquesta és una de les 50 furgonetes que Telefurgo ofereix a les oenagés. Es tracta d'un servei totalment gratuït que ja s'ha posat en marxa en altres ciutat de l'estat i que ara arriba a Barcelona. VICENÇ ESPÍ, director de Telefurgo Barcelona "Nosaltres teníem abans, fa dos anys, un volum molt important d'associacions, ONG, però tot això ha desaparegut per les subvencions perquè avui en dia no hi ha. En una reunió se'ns va acudir fer això: ajudar els que ajuden." FRANCISCO LUCAS, director general de Telefurgo "La clave está en que son 14 empresas las que sostienen ese coste y no es nada que nos complique la vida y se compensa mucho por la acción social." L'empresa posa a disposició de les associacions una furgoneta amb el dipòsit ple durant 24 hores. Fins al moment, des de Barcelona col·laboren amb una quinzena d'entitats, com la Fundació Pare Manel, que es dedica a l'atenció infantil i juvenil fora de l'horari escolar. En aquest cas, l'acció es farà al Nadal, moment en què es repartiran joguines a més de 250 nens de la ciutat. MANEL POUSA, Fundació Pare Manel "Ens han estalviat molta despesa perquè fonamentalment les farem servir per la campanya de reis. És a dir, els patges van a buscar les joguines i les distribueixen als diferents centres, parròquies, associacions de veïns, presons, on portem les joguines." Per sol·licitar una de les furgonetes solidàries cal presentar un informe detallant l'acció que es durà a terme i, a partir d'aquí, l'empresa farà una selecció de quina entitat està més necessitada. Si es compleixen els objectius, Telefurgo podria repetir la iniciativa durant els propers anys.

Cedir una furgoneta amb el dipòsit ple durant 24 hores i sense cap tipus de cost. Així és com Telefurgo col·labora amb les ONG en les seves tasques socials. Des de l’agost, el projecte Furgonetes Solidàries s’ha dut a terme a diverses ciutats i, arran del seu èxit, ara arriba a Barcelona. En total, Telefurgo destina 50 furgonetes de la seva flota al projecte solidari, però, tot i així, la demanda és sempre superior.

Per fer una tria correcta de l’organització a qui destinaran cada furgoneta, l’empresa avalua les sol·licituds de les entitats i les seves necessitats de transport. Per això, a l’hora de sol·licitar una de les furgonetes solidàries, cal  presentar un informe amb els detalls de l’activitat que es durà a terme.

La majoria de les ONG que sol·liciten aquest servei són petites organitzacions que aprofiten les furgonetes per traslladar materials i objectes, com per exemple aliments. Entre les organitzacions de Barcelona que han sol·licitat aquest servei es troben algunes com la Fundació Pare Manel o l’Associació Provida. En el primer cas, l’objectiu és transportar joguines durant el Nadal a centres que s’encarreguen de regalar-los als nens. En el segon, l’objectiu és repartir aliments a les llars més necessitades.