Una safata, dues copes, dues cerveses i 50 metres al davant. 24 cambrers s'han convertit en velocistes improvisats per demostrar qui és el més ràpid i àgil de la ciutat davant l'atenta mirada del públic i també de l'alcalde, que no s'ha volgut perdre l'ocasió. Els participants es desitjaven sort minuts abans de la competició amb els nervis a flor de pell. GUSTAVO ZALAZAR, participant "Es lo que hacemos cada día: tener cuidado que no se nos caigan las bandejas, velocidad, rapidez y confiado que lo haremos bien." SONIA PRIETO, participant "Una mica nerviosa perquè mai he fet això. I bé, a veure què passa. Preparats, llestos i a córrer. Els cambrers han hagut de disputar 3 rondes eliminatòries i una final per decidir el guanyador. El recorregut de les proves ha inclòs, entre d'altres, un circuit de velocitat i fins i tot un d'obstacles. Per tal de demostrar la seva destresa aquests atletes de les barres també han hagut de fer curses amb tasques típiques com fer servir una pissarra amb les tapes del dia i recollir la propina dels clients. Finalment s'ha imposat el cambrer de la bodega Sepúlveda. CARLOS GONZALEZ, primer premi "Content, content. La veritat és que sabia que podia i al final així ha sigut." DIEGO DURÁN, segon premi "En la última competición se me ha caído una botella y demás pero bueno muy contento de verdad. Muy buen nivel por parte de los contrincantes, el útimo era super duro de roer pero bueno muy bien, muy bien." I per acabar, el tradicional podi dels vencedors, que ha distingit els tres cambrers més ràpids i destres de tots els bars de Barcelona.

Feia anys que la ciutat i el sector de l’hostaleria no vivia una competició similar per trobar el cambrer més ràpid i hàbil dels bars barcelonins. El Gremi de Restauració de Barcelona ha decidit recuperar aquest concurs i organitzar-lo a tocar de la Font de Canaletes, a la Rambla.

Minuts abans de les 11 del matí, els 24 participants seleccionats estaven acabant de preparar-se per l’exercici. I pocs minuts després de dos quarts de dotze, tret de sortida a les primeres curses. La prova consistia a dur una safata amb dues cerveses i dues copes al final d’un tram de 50 metres a la màxima velocitat possible. A mesura que els participants han avançat rondes, han hagut de superar un circuit d’obstacles i fer altres tasques pròpies d’un cambrer, com fer servir una pissarra amb les tapes del dia o recollir la propina.

Finalment s’ha imposat un cambrer de la Bodega Sepúlveda, seguit per un del Bar Núria i un altre del Moka. El primer premi consistia en una tauleta portàtil i un any de Wi-Fi gratis per al bar que representaven.