Quilos i quilos de pasta, galetes i tota classe de menjar passen per aquest embut i es classifiquen en capses. Aquest és el resultat de la recollida d'aliments del Gran Recapte. Avui empaqueten el menjar uns estudiants que no han volgut perdre's l'oportunitat de col·laborar en el projecte. Prop de 20 entitats passaran a buscar avui la primera tanda d'aliments recollits al Gran Recapte. Només en un dia sortiran d'aquest magatzem 20.000 quilos de menjar. I part d'aquest carregament se l'emporta el Jaume, que ha vingut a buscar una comanda. JAUME SEGURA voluntari de Bona Voluntat en Acció Un cop a la seu de l'ONG els voluntaris fan una cadena humana per col·locar les capses d'aliments acabades de rebre. És un dia de festa per a l'associació, ja que podran donar aliments a 65 famílies. XAVIER DEBOVES voluntari de Bona Voluntat en Acció Fins dijous no se sabrà exactament el balanç d'aliments recollits en el Gran Recapte, però el que ja se sap és moltes famílies podran començar a beneficiar-se'n des d'avui mateix.

La cinquena edició del Gran Recapte va ser tot un èxit i es va sobrepassar l’objectiu que s’havien marcat els organitzadors, les 3.000 tones de menjar. Dijous vinent es farà públic el balanç definitiu de les tones recollides durant la campanya, però, de moment, l’organització calcula que, entre divendres i dissabte passat, es van arreplegar al voltant de 3.075 tones de menjar als 1.900 mercats i supermercats de tot el país.

Aquest any la distribució dels aliments serà més fàcil, ja que el port ha cedit una nau de 2.446 m2 que facilita la classificació i la distribució de les donacions ciutadanes. De fet, aquest dilluns mateix, ja han sortit 20 furgonetes d’entitats de base, que són les que fan arribar el menjar a les famílies que el necessiten.