DOMICIANO SANDOBAL, coordinador de la Marea Pensionista "Esto no se trata nada más de hacer un registro y punto. Esto se trata de poner en pie de guerra a los pensionistas. De dirle al gobierno que se gobierna de espaldas a los 9 miliones de pensionistas perdrà les elecciones. Este gobierno y los gobiernos que vengan."

Els pensionistes, que s’han manifestat aquest dilluns davant de la seu de INSS, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, reclamen el dret a percebre la pensió revalorada en funció de l’IPC, després que el Govern espanyol decidís congelar-les l’any 2012.

També mostren el rebuig a la decisió dels jutjats socials de Barcelona per procedir a l’ajornament de tots els judicis, que havien de tenir lloc des del 17 de juny, sobre aquesta temàtica. Els jutges es defensen dient que la decisió depèn del que dicti el Tribunal Constitucional, malgrat que hi ha ciutats de la resta de l’Estat on no s’han produït ajornaments. De fet, l’article 24 de la Constitució dóna tutela judicial efectiva als jutges i tribunals sobre aquesta qüestió.