Aquest edifici fa set anys que espera compradors. I no és l'únic a Porta. El pla de reforma del barri ha enderrocat desenes de cases baixes per convertir-les en blocs de pisos. Però l'esclat de la crisi va frenar la venda d'habitatges i l'activitat de les constructores privades. I ara, els edificis nous conviuen amb solars abandonats. DANI CERDÀ, AV Porta "Les constructores no tenen pinta de fer res allà. Van fer fora els veïns, pagant-los poc per marxar, han tirat les cases baixes que quedaven com a patrimoni històric del barri…" Els veïns es queixen que a la desolació s'hi afegeixen la brutícia i les rates. I proposen a l'Ajuntament que es doni un ús públic als terrenys que va subhastar a les constructores. DANI CERDÀ, AV Porta "Veiem un bon lloc, per exemple, per crear-hi llocs de treball. Tots aquests aturats que tenim a l'assemblea podrien condicionar i netejar els solars de totes les herbes que hi ha, que hi facin horts urbans, que hi facin parcs per als nanos i parcs infantils. Propostes no n'hi falten." Amb les propostes, a més, volen afavorir punts de trobada on els veïns es puguin conèixer.

Fa gairebé 20 anys l’Ajuntament va aprovar el Pla especial de reforma d’interiors (PERI) del barri de Porta, un pla que consistia a substituir cases unifamiliars, de planta baixa, per blocs d’edificis. L’Ajuntament expropiava les cases i després d’una subhasta, una promotora privada construïa els habitatges i en reservava una part per al barri. Però els darrers solars afectats pel pla van topar amb l’esclat de la bombolla immobiliària, la qual cosa va fer que hi hagi blocs fantasma, amb pisos per vendre o mig habitats, altres blocs a mig construir i projectes d’edificis que s’han quedat en projecte futurible i en solars buits de vida i plens de brutícia i rates.

Ara, els veïns reclamen que mentre no s’hi construeixi, els descampats es converteixin en espais per al barri, en forma de parc o horts urbans, de la mateixa manera que han fet en dos solars del barri. Un terreny al carrer de Maladeta va ser ocupat i omplert amb horts urbans pels mateixos veïns. I en un altre, al carrer de Piferrer, s’hi crearà un jardí socioterapèutic a través del pla Buits de l’Ajuntament.