Com més duri millor. Arròs, llegums, xocolata, llet... Són les principals i més útils aportacions al Gran Recapte. La quantitat ja depèn de cadascú. Tot ajuda. Ja sigui una petita donació o una de més generosa. ANNA RUTES, voluntària "L'any passat un senyor estranger va fer una aportació molt bona. Va passar per caixa i va gastar 600 i escaig euros." Bossa a bossa, les banyeres s'han anat omplint a bon ritme en aquest supermercat. Qui més qui menys hi ha volgut posar el seu granet de sorra. "Si tots col·laborem una miqueta no hi hauria fam en aquest món." "Pienso que todos tenemos que mostrar solidaridad y sentimiento humano." I al matí, als mercats de la ciutat l'èxit de participació també ha estat considerable. Al de la Concepció s'hi han recollit vora 1.000 quilos d'aliments. No és gens estrany tenint en compte aportacions com la d'en Pedro. Dos carros plens fins al capdamunt. "Un carro ben bé val 60 euros i no costa res fer-ho." "Arròs, llegum, llet, tonyina i xocolata per si hi ha algun nano." A diferència de l'any passat, en aquesta edició hi ha diversos magatzems a la demarcació de Barcelona. D'aquesta manera s'agilitzen les tasques de distribució. Però pas a pas. Abans cal recaptar-los. Demà segona oportunitat. Per a qui encara no ho sàpiga, els voluntaris seguiran insistint."Li agradaria participar en el Banc dels Aliments?"

Recollir 3.000 tones d’aliments en dos dies. Aquest és el repte que s’ha plantejat el Gran Recapte enguany. El tret de sortida de les dues jornades solidàries es fa a les 9 h al Mercat de Santa Caterina. A més d’aquest espai, s’han repartit caixes del Banc dels Aliments en més de 300 mercats i supermercats d’arreu de la ciutat, com el Mercat de l’Abaceria Central de Gràcia o al Centre Comercial l’Illa Diagonal. En total, s’han habilitat 1.800 punts a tot Catalunya. El 2012, el Gran Recapte va aconseguir recollir 2.700 tones d’aliments.

La iniciativa ha reunit 20.000 voluntaris. El Banc dels Aliments va fer una crida per intentar reunir 15.000 voluntaris per a l’edició d’enguany, una xifra que s’ha superat amb escreix. Per a la cinquena edició de la iniciativa, es descentralitzarà el repartiment dels donatius. Antoni Sansalvadó, president del Banc d’Aliments de Barcelona explica que d’aquesta manera s’estalviaran costos logístics i els aliments es quedaran a prop de les entitats que els necessiten i dels donants.