Els pares i alumnes de l'escola Sadako ja és el segon any que participen com a voluntaris al Gran Recapte. L'any passat només n'eren 50, i en aquesta edició han aconseguit arribar al centenar. MONTSE ROVIRA, coordinadora del punt de recollida del Mercat de la Concepció "És una manera de complementar l'educació que reben a l'escola, una educació sobretot en valors." I de moment està anant més que bé. On també es treballa de valent és al punt de recollida del Mercat de Santa Caterina, que aquest matí ha rebut la visita de l'alcalde. Les voluntàries de l'ONG L'Hora de Déu del Raval intenten recollir tants aliments com sigui possible perquè són conscients que les entitats no donen l'abast. MERCÈ ASENSIO, coordinadora del punt de recollida del Mercat de Santa Caterina "És justet perquè es queda gent sense menjar. La gent fa cua a les 2 i no obrim fins a les 4.30. I has de dir prou perquè donem pel menjar que tenim." Els dos punts de recollida del Mercat de Santa Caterina han aconseguit omplir 5 banyeres com aquestes el primer dia. Els voluntaris diuen que els aliments que més es dónen són també els més necessaris, com la llet, oli, llegums o conserves de peix. De moment, tot i que encara no hi ha xifres, el balanç és positiu i fins i tot, millor que en l'edició passada. ANTONI SANSALVADÓ, president de la Fundació Banc dels Aliments "Influeix que tothom té cada vegada més a prop algú que està en aquestes circumstàncies i això t'ho fa viure més fort." Prova de l'èxit és que el servei de transport ha de córrer per recollir les banyeres, buidar-les al magatzem i retornar-les ràpidament al punt de recollida. Tot plegat per aconseguir, com a màxim aquest vespre, les 3.000 tones d'aliments.

La segona jornada del Gran Recapte d’Aliments ha mantingut un ritme de recollida frenètic. Les banyeres repartides pels mercats i supermercats de tot Catalunya s’han omplert ràpidament i prova de l’èxit és que el Banc dels Aliments ha exhaurit tots els materials per recollir el menjar.

Enguany més de 8.000 voluntaris han participat en el Gran Recapte d’Aliments a Barcelona. Els punts de recollida s’han distribuït per tota la ciutat en 700 locals comercials (supermercats, mercats i grans superfícies).

Aquest dissabte ha estat el segon dia de feina per als voluntaris, que s’han mostrat molt satisfets de la resposta que ha tingut la campanya solidària. El president de la Fundació Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó, ha explicat que la solidaritat “és una de les conseqüències més positives de la crisi” i que el que més hi influeix és que la gent cada vegada sent els problemes més a la vora, ha dit.

Uns aliments que fan falta

Només a Barcelona ciutat cal recollir aliments per cobrir la demanda dels 154.000 beneficiaris que ho necessiten. Aquesta és la xifra que el Banc dels Aliments distribueix a través de 340 entitats locals, que són les encarregades de fer arribar els productes directament a les famílies. Els voluntaris d’aquestes entitats, que des d’ahir treballen en els punts de recollida del Gran Recapte, s’esforcen per aconseguir que tothom doni alguna cosa, sigui el que sigui. Per exemple, la Mercè Asensio, vicepresidenta de l’ONG L’Hora de Déu, del Raval, assegura que ara “és més necessari que mai ser solidari perquè hi ha molta gent que ho passa malament i nosaltres no donem l’abast.”

A Catalunya, les famílies necessitades d’aliments són un total de 253.000. En aquesta edició del Gran Recapte, la Fundació del Banc dels Aliments ha mobilitzat 20.000 voluntaris repartits en 1.900 punts de recollida.