El nou centre de la Fundació Formació i Treball al districte de Sant Martí ja és una realitat. Aquest dijous s’han inaugurat les noves instal·lacions als números 171-179 del carrer de Bolívia, al barri de Provençals del Poblenou, per seguir treballant en la inserció laboral de persones en perill d’exclusió social. L’entitat, que va néixer ara fa 27 anys, consolida així el seu abast territorial i la seva presència a la ciutat. Té la seu central al carrer de Llull, i disposa també d’oficines al Baix Llobregat, el Garraf i el Tarragonès.

La fundació va ajudar més de 1.400 persones a trobar una oportunitat laboral l’any 2018. L’alcaldessa, Ada Colau, n’ha destacat la tasca. En l’acte d’inauguració, ha dit que la fundació està ajudant a fer de Barcelona una ciutat més inclusiva i està treballant per reduir les desigualtats entre els ciutadans.

Una nova revista

La fundació ha presentat en societat la seva nova revista, ‘Inclusiva’. Es tracta d’una publicació que vol ser una eina de divulgació de la feina feta per la Fundació Formació i Treball i ser un altaveu per a les entitats, les empreses i les administracions que col·laboren amb ells. Segons el director de la fundació, Albert Alberich, la revista ha de ser un reflex de la voluntat de continuar avançant cap a una societat més inclusiva.

La Fundació Formació i Treball ha engegat diversos projectes per garantir que les persones amb problemes d’integració a la societat puguin aconseguir un lloc de treball. Per exemple, aconseguir regularitzar les persones sense papers a través de l’obtenció d’un lloc de feina per facilitar-los l’accés a un permís de residència. Una de les beneficiades d’aquest projecte és la Rougui. Quan va arribar a Barcelona no tenia papers ni feina, i es veia obligada a tirar endavant amb una nena de tres mesos. L’acompanyament del Lluís, tècnic de la fundació, va ajudar-la a trobar un lloc de treball i afrontar el futur amb optimisme.