Segons l’estudi, el 40 % de les persones que actualment es formen la fundació aconsegueix trobar feina en els 12 mesos següents. No obstant, el director general de l’organització, Albert Alberich, ha matisat que el 50 % d’aquests contractes són de menys de dos mesos de durada, una situació que ha justificat pel context de precarietat laboral.

Durant el 2017 la fundació va atendre 4.367 persones, de les quals més de 900 van rebre formació. Els responsables de l’entitat asseguren que han observat un canvi de tendència en el perfil de persones que han atès des de l’inici de la crisi. L’any passat més de la meitat eren dones (52 %), un 62 % eren de procedència espanyola i un 67 % no rebia cap tipus de prestació social. Destaquen, també, l’augment de menors de 25 anys que acudeixen a demanar-los ajuda.

En l’acte institucional de celebració dels 25 anys, Ajuntament i Generalitat han coincidit a remarcar la importància d’entitats com la Fundació Formació i Treball. L’alcaldessa, Ada Colau, ha afirmat que la feina és “una de les passarel·les més potents per a la inclusió”, tant des de la perspectiva econòmica com psicosocial. Per la seva banda, un dels fundadors de l’entitat, Manuel Ribas, ha descrit la seva tasca dient que “es tracta d’ensenyar a pescar, no de donar el peix”, en referència a la formació i acompanyament que donen als usuaris.