La Fundació Privada Avismón treballa des de fa 26 anys per posar fi a la soledat de les persones grans que viuen soles. Tenen una xarxa de 434 voluntaris amb qui atenen a més de 600 persones grans de tot Barcelona. Tot i la xarxa sòlida que tenen, des de l’entitat asseguren que encara necessiten més persones que donin servei de manera desinteressada i donacions, en especial de cara al Nadal, quan fan el sopar amb els usuaris o reparteixen els lots.

Una realitat amb cara de dona

La fundació atén avis i àvies de tot Barcelona, però la Magdalena Blasco, patrona de l’entitat actual, assegura que “pràcticament el 90 % de les usuàries són dones i moltes d’elles només cobren el SOVI o la viduïtat perquè o bé no han treballat o bé han cotitzat molt poc”. A més, algunes d’elles tenen problemes de mobilitat i en aquest casos “rebre a casa un voluntari perquè potser no poden anar a un casal o no poden fer un viatge de l’Imserso i socialitzar-se com fan com altres persones grans”, assegura Blasco. A més, reconeix que “es tracta de persones que potser sense un acompanyament anirien quedant a poc a poc aïllades i això és ―precisament― el que intenta evitar la fundació”.

Avismón té més de 600 usuaris

La fundació atén més de 600 persones, a les quals ofereix serveis de tot tipus: des de trucades i seguiment telefònic a acompanyaments ja siguin al domicili o a fer gestionsaixí com altres serveis com sessions de fisioteràpia, hores de neteja, serveis de podologia o sessions de psicologia. A més, des de l’entitat reconeixen que, per Nadal, la necessitat de companyia és fa més palesa entre les persones grans que viuen soles i, per això, concentren esforços en el sopar de Nadal o en la preparació dels lots que ofereixen a tots els usuaris.