La recollida solidària d’aliments de l‘ONG Avismón s’ha convertit en un clàssic de Nadal. Segurament molts barcelonins la recorden per la imatge d’un agent de la Guàrdia Urbana vestit d’època i dirigint el trànsit damunt d’un templet, com es feia antigament. Aquesta vegada, però, el punt de recollida ha canviat d’ubicació i s’ha traslladat al barri de Sants, concretament a la plaça de Ramon Torres Casanova.

Els darrers anys s’havia organitzat a la rambla de Catalunya. La recollida, que -com és habitual- es fa en col·laboració amb agents veterans de la Guàrdia Urbana, ha començat aquest divendres, 14 de desembre, a les 10 h, i s’acabarà a les 17 h. L’objectiu és poder preparar un lot de Nadal per als prop de 500 avis  que l’ONG assisteix a Barcelona i repartir-los també al llarg de l’any. Les donacions també es podran fer qualsevol dia a la seu de l’entitat, al carrer dels Jocs Florals.

Productes de llarga durada

Entre els aliments que es poden donar hi ha aliments de primera necessitat com arròs, llet, oli, pasta de sopa i brou. També llegums cuits, preferiblement de mig quilo, fruita en almívar, tonyina, patés, sardines, tomàquet fregit i altres conserves. L’entitat també recorda que són necessaris productes d’higiene personal com colònia, gel, xampú o crema hidratant. Els dolços hi també són benvinguts, però Avismón recorda que cal tenir en compte que molts dels avis que assisteixen tenen diabetis.