El Comitè d’Empresa del Zoo de Barcelona assegura l’equipament és “culpable per deixadesa” que no se li hagi donat un final digne a la dofina Anak, una de les més estimades de la instal·lació. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Damià Gibernet, membre del comitè, ha assegurat que les instal·lacions del delfinari fa molts anys que estan caduques i que el que ha passat és “maltractament animal”. “El Zoo és responsable del benestar dels animals i, si no invertim en les instal·lacions, els estem maltractant”, ha sentenciat Gibernet.

La dofina Anak, la més vella del Zoo de Barcelona, va morir dimecres a la nit a causa d’una malaltia vírica. L’exemplar, d’aproximadament 34 anys, estava sota vigilància veterinària i seguia un tractament. Com ella, tres exemplars més tenen símptomes similars, però han millorat en les últimes hores.

Reclamen piscines noves per als últims dofins

Tot i que Gibernet atribueix la mort de l’Anak a un “cúmul de conseqüències”, assegura que en instal·lacions caduques es fa molt més difícil curar-se d’una malaltia. Critica que fa una dècada ja van denunciar que les piscines eren un “desastre”. “Volem piscines noves per aquests dofins que són els últims que tindrà Barcelona i s’ho mereixen”, assegura.

L’any 2016 l’Ajuntament va decidir no construir un nou delfinari al Zoo i des de llavors s’està buscant una sortida als exemplars. En principi estava previst que tots marxessin de les instal·lacions el 2018.