25 veïns de les entitats Raval Rebel i Resistim al Gòtic han ocupat aquest dijous la seu del districte de Ciutat Vella per mirar de forçar una reunió amb l’Ajuntament i tractar cinc casos d’emergència d’habitatge, tres al mateix barri del Raval, una altra a Ciutat Vella i un cinquè al Gòtic. Segons els manifestants, els cinc estan relacionats amb un entramat de fons d’inversió i immobiliari format per les empreses Cerberus, Divarian i Haya Estate, que, segons indiquen les dues associacions de Ciutat Vella, van adquirir gran part dels actius del BBVA.

L’objectiu és que l’Ajuntament pugui fer de mediador entre els fons d’inversió i les famílies afectades per aconseguir un lloguer social. Els mateixos convocants de l’ocupació a la seu del districte de Ciutat Vella expliquen que van contactar amb Haya Real Estate i que l’empresa els van remetre a l’Ajuntament, amb el qual, asseguren, tenen una relació fluïda a l’hora de gestionar els seus actius. No és la primera vegada que els veïns opten per ocupar la seu del districte per fer-se escoltar, cinc famílies del carrer de Lancaster ho van fer ara fa dos anys. 

Reunió imminent

Sembla que l’ocupació ha donat fruits perquè des de Raval Rebel han informat que estan en espera d’una reunió imminent amb el districte per desencallar aquesta situació. Les entitats asseguren que aquests casos no poden esperar més i que una de les famílies afectades té un desnonament programat per al dijous 14 de novembre.