Els veïns de Torre Baró denuncien que les fuites d’aigua s’han convertit en un mal endèmic al barri. De fet, en un volt per Torre Baró, és fàcil topar-se a diferents carrers amb les tanques que posa Aigües de Barcelona quan repara una fuita.

Alguns veïns han explicat a betevé que les incidències són més que freqüents i que cada any en tenen prop d’una desena. I aquest agost no n’ha estat cap excepció: com a mínim hi ha hagut problemes a tres punts del barri.

Fuites reincidents i un agost passat per aigua

Al carrer de Ripollet encara hi ha les tanques que protegeixen el punt on va rebentar una canonada, igual que al carrer de Llerona. En aquest últim cas, l’aigua va sortir per primera vegada davant d’on viuen l’Anacleta i el Francisco, que van estar estar sense servei més de mitja hora.

En un altre carrer, al de Lliçà, la situació és diferent. Aquí els veïns asseguren que els problemes amb el clavegueram és el pa de cada dia i que els operaris han fet quatre reparacions els últims mesos.

Els veïns volen conèixer l’estat de les canonades

El vicepresident de l’AV Torre Baró, Antonio Torrico, reclama a Aigües de Barcelona que faci un estudi tècnic per conèixer com estan les canonades del barri. Torrico constata que “els últims anys hem observat que hi ha bastantes avaries” i lamenta que l’urbanisme a Torre Baró estigui més endarrerit que a la resta de la ciutat.

Els veïns també alerten que, a banda dels problemes derivats de quedar-se sense aigua a casa, les fuites estan malmetent paviment d’alguns carrers. De fet, asseguren que ja hi ha hagut accidents de trànsit arran de les imperfeccions que generen les fuites d’aigua.

Agbar farà inversions extraordinàries a Torre Baró

Segons ha pogut saber betevé, Aigües de Barcelona farà tres inversions extraordinàries a Torre Baró abans que acabi l’any. Això sí, fonts de l’empresa han recordat que caldrà l’aval de l’Àrea Metropolitana per poder fer les actuacions. Agbar també diu que pararà atenció a les canonades del barri en el pla d’inversions de l’any 2019.