D’aquí a una setmana començarà el curs 2018/19 i això implicarà canvis en la rutina familiar. Per evitar que sigui una tornada brusca, els experts recomanen recuperar els hàbits entre una setmana i 10 dies abans de l’inici de les classes.

Recuperar els hàbits i retrobar-se amb els amics

Això vol dir començar a llevar-se d’hora, organitzar els àpats i els espais de descans que durant el curs formen part de les pautes del nostre dia a dia. A banda de reprendre els hàbits, també és beneficiós reunir els fills amb els companys de classe ja que serà el grup amb qui compartiran bona part del temps durant el curs.

Parlar en positiu de la tornada a l’escola

Per l’experta del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la UB Ana Maria Novella, és molt important parlar amb els infants de la tornada a l’escola, ja que són els més vulnerables als canvis de rutina. Novella aconsellar recordar experiències satisfactòries del curs anterior per ajudar a “connectar amb un estat d’alegria”. D’altra banda, considera que és un bon moment per mirar de superar aquelles coses que no van anar bé i poden causar neguit als més petits.

Tot plegat ha de servir per encarar la rutina de manera positiva, tant per als fills com progenitors, que sovint poden expressar en veu alta el malestar per tornar a la feina.

Recórrer al professorat

En el cas que els fills tinguin una actitud negativa davant la tornada a l’escola, un altre recurs és parlar amb els professors, que, segons Novella, com a docents han de facilitar la transició a la rutina.