En un comunicat, el fiscal adverteix que els seus “actes vandàlics” estan “emparant i enaltint amb violència persones judicialment investigades pels més greus delictes que es poden donar en un estat social i democràtic de dret com és el de rebel·lió”. I per això, afegeix que aquestes conductes poden ser constitutives de delictes de rebel·lió, malversació i contra l’ordre públic.

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha emès aquest comunicat el mateix dia que diversos partits polítics, com el PP, Ciutadans i el PSC, han qualificat de violentes les accions dels CDR, després que hagin impulsat diverses accions a les carreteres catalanes durant la Setmana Santa, com l’aixecament de barreres de peatges a diversos punts de l’AP-7.

Des del Comitè de Defensa de la República han publicat un comunicat a les xarxes en què denuncien el que consideren un intent de criminalització per part de la premsa i la fiscalia. A més, asseguren que “la por ha canviat de bàndol”  i que continuaran al carrer fent accions no violentes i reivindicatives.