Les entitats que treballen amb persones que tenen un trastorn de l’espectre autista reclamen més recursos i acompanyament per a les famílies. Rosa Serrano, presidenta de la Federació Catalana d’Autisme, assegura que en les famílies amb pares a l’atur “els nens estan totalment deixats” perquè “ni l’administració els donarà teràpia ni ningú se n’encarregarà”. Aquest dilluns es commemora el dia mundial de l’autisme.

Serrano adverteix que amb recursos, els nens que tenen un trastorn d’espectre autista “poden tenir una teràpia i pots fer-los la vida més agradable”. Ara bé, la presidenta de la Federació Catalana d’Autisme explica que sense diners, els infants quedarien sense tractament. Per això, reclama que s’ajudi econòmicament les famílies que tinguin canalla amb TEA.

Per la seva banda, el portaveu de la Federació Autisme Catalunya, Joan Cruells, reclama que “falten, sobretot, dispositius de suport” per a les persones adultes amb autisme. Cruells diu que, encara que no tinguin discapacitats intel·lectuals afegides, “estan molt deixats de la mà de Déu” perquè “estan molt deslligats de la família”. En el cas d’adults amb autisme i que tenen problemes de salut mental afegits, Cruells assegura que la situació s’agreuja encara més.