Els CDR han tingut un paper destacat durant l’operació tornada d’aquesta Setmana Santa. Han aixecat les barreres d’alguns peatges, com el de la Roca del Vallès a l’AP-7. Les reaccions polítiques no s’han fet esperar i el PP, Cs i el PSC ho han denunciat. Asseguren que hi haurà conseqüències negatives per a Catalunya si continuen actuant.

El vicesecretari de Política Social del PP, Javier Maroto, ha assegurat que les accions dels CDR durant aquesta Setmana Santa li recorden altres moments viscuts al País Basc: “Ara hi ha grupuscles de semiviolència que s’assemblen a la ‘kale borroka'”. A més, ha responsabilitzat els Mossos d’Esquadra de no impedir els altercats. Per la seva banda, el president de Cs, Albert Rivera, parla de “comandos separatistes” que condicionen la vida diària i “sembren el terror en molta gent” que, segons destaca el líder de la formació taronja, està angoixada “per la situació violenta que uns pocs estan manifestant a Catalunya”. A més, Salvador Illa, secretari d’Organització del PSC, també ha condemnat les actuacions dels CDR. Els ha qualificat d’insurreccionals i ha alertat que si no s’aturen “poden portar a un enfrontament civil a Catalunya”.

En l’àmbit català, Xavier Domènech, president de Catalunya Comú – Podem, també s’hi ha referit. En una entrevista a ‘La Vanguardia’ li han preguntat si avalava les accions dels CDR i ha contestat que no: “El camí que pot portar a expressions de conflicte violent crec que no ens ajuda”. Després ha matisat aquesta resposta a través de Twitter i ha volgut deixar clar que no criminalitza la protesta.