Els veïns del Besòs i el Maresme estan farts del que consideren un augment de la inseguretat al barri. Defensen que s’ha disparat el nombre de toxicòmans i de xeringues a peu de carrer com a conseqüència del desmantellament de narcopisos al Raval. També critiquen l’increment continuat de baralles amb arma blanca i l’onada d’atracaments.

Davant d’aquesta situació demanen més responsabilitat a l’Ajuntament i a les diferents administracions perquè prenguin mesures urgents. Per això es manifesten cada vespre des d’aquest dilluns i defensen que no pararan fins que es trobi una solució. Al principi eren una desena, però cada dia s’hi suma més gent i ja han superat el centenar de veïns per lluitar contra “l’abandonament que pateix el barri”.

Manifestació conjunta amb altres barris

Aquest dissabte els veïns del Besòs i el Maresme han convocat una manifestació conjunta amb els veïns del barri de la Verneda i la Pau per criticar la situació a la zona. De fet, segons alguns veïns, les diferents associacions veïnals no descarten convocar una gran manifestació conjunta de diversos barris perifèrics de cara al setembre.