La transformació de l’avinguda Meridiana enceta fase i d’aquí a uns dies començaran els treballs per remodelar el tram entre els carrers de Josep Estivill i Felip II, unes obres molt esperades pels veïns del barri de Navas, que també han conviscut durant dècades amb una “autopista urbana”. Per això, aquest diumenge s’ha fet una festa ciutadana per celebrar que la pacificació continua per completar una Meridiana “més amable i verda”.

L’Associació de Veïns de Navas i les entitats del barri s’han bolcat en les activitats que s’han organitzat a la plaça de Ferran Reyes. Entre l’oferta, propostes per a totes les edats: des de jocs infantils, tallers i una gran xocolatada fins a una classe de zumba multitudinària i l’actuació del raper LGR.

Colau: “Els veïns guanyen més espai públic, menys soroll i aire més net”

La celebració també ha comptat amb representació del govern municipal. Entre els assistents, l’alcaldessa, Ada Colau, i la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz. Colau s’ha mostrat satisfeta perquè la pacificació de la Meridiana “dona resposta a dècades de reivindicació veïnal”.

Desenes de milers de veïns exigien no viure en una autopista, una reivindicació bàsica i senzilla que cap altre govern municipal havia volgut abordar. Això no pot ser en una ciutat humana, saludable i pensada per a les persones”
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

Colau ha assegurat que els veïns guanyen “més espai públic, més qualitat de vida, menys soroll i un aire més net”, un canvi que també s’aconsegueix amb les superilles. I ha afirmat que l’objectiu del govern municipal és que això arribi a tots els barris. “Al principi potser algú en tenia dubtes, però ara ningú no vol tornar enrere”, ha dit.

Tercera fase de la remodelació de la Meridiana

La transformació de la Meridiana va començar el mandat anterior entre la plaça de les Glòries i el carrer de Mallorca i en una segona fase es va executar el tram entre els carrers de Mallorca i Josep Estivill. Ara engega la tercera, que allarga la remodelació fins al carrer de Felip II, en un tram de 435 metres.

La pacificació donarà continuïtat a la transformació que ja s’ha fet des de les Glòries. L’objectiu és que els vianants guanyin més espai. Per això, la superfície dedicada als cotxes es redueix en un 35 % amb dos carrils de circulació menys. Les obres tindran una durada de nou mesos.

Després la reforma continuarà fins al passeig de Fabra i Puig. El projecte executiu ja està enllestit i ara es troba en procés de validació.