Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra i policies de 17 països han participat en una acció conjunta a escala europea contra el tràfic d’armes, especialment procedents de països de l’Est, i altres tipus de delictes associats amb el crim organitzat. L’acció, impulsada per l’Europol, ha servit per detenir 382 persones i confiscar més d’una norantena d’armes de foc.

Confiscats diversos quilos de droga

L’operació policial ha fet controls a més de 74.000 persones i inspeccionat 32.665 vehicles. També s’han fet prop d’un miler d’escorcolls. El resultat ha estat la detenció de 382 persones, l’obertura de 37 investigacions i la confiscació de 91 armes de foc. A més, també s’han requisat 15 granades de mà, més de 12.000 cartutxos de munició i diversos quilos de droga. Concretament, s’han confiscat 304 quilos d’heroïna, 147 de cànnabis, 5.400 plantes de marihuana i 1,3 kg de cocaïna.

Detenen a Barcelona dos membres d’un grup criminal dedicat al tràfic d’armes i blanqueig de capital

Controls a àrees de servei de Barcelona

A Catalunya els controls, que també han comptat amb la participació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, s’han realitzat en diferents franges horàries i diferents punts fronterers, àrees de servei de Barcelona, Tarragona i Girona i vies com l’AP-7.