(ACN/redacció) El Ministeri de Sanitat debat des de fa almenys dues Ponències de Vacunes si amplia les quarantenes per covid-19 a 14 dies davant l’augment de la variant britànica, més resilient que la que predominava fins ara. De moment, estan esperant tenir evidències científiques que amb la variant britànica el marge de dies en què una persona pot contagiar és superior que amb la xinesa abans de prendre una decisió.

Ho ha admès el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que en la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l’última hora de la pandèmia també ha indicat que en algunes zones es pot considerar que estan en les fases inicials d’una quarta onada.

Amb tot, Simón ha subratllat que si es compleixen les restriccions vigents per Setmana Santa, sumat al fet que “cada setmana hi ha més gent vacunada”, es pot arribar a evitar aquesta quarta onada.

Simón ha tornat a insistir en la necessitat “d’aguantar unes setmanes més” per aconseguir una situació més favorable. En aquest sentit no ha dubtat que es podran aconseguir els objectius establerts de tenir el 80 % de la gent de més de 80 anys vacunada a finals de març o principis d’abril —”veurem si és una setmana, 10 o 15 dies, però ho aconseguirem”— i tenir el 70 % de la població general vacunada a l’estiu.