Love of Lesbian ha assaltat l’escenari del Palau Sant Jordi en el primer concert multitudinari i sense distàncies que es fa a Europa després d’un any de restriccions per la pandèmia. El públic, 5.000 persones que han dut una mascareta FFP2 en tot moment i que prèviament han superat un test d’antígens.

“El concert més emocionant de les nostres vides”

El recinte ha obert portes a les 17 h i el concert ha començat a les 19.30 h, mitja hora més tard del previst. Després de tocar el primer tema, el que ha donat l’obertura al concert, el cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, ha assegurat que “aquest és el concert més emocionant de les nostres vides” i ha subratllat que “Europa té la mirada posada en aquest gran esdeveniment”.

L’artista ha afegit que la trobada també ha estat un retrobament amb el seu propi grup, ja que feia més d’un any que la banda no s’unia per tocar de forma conjunta, unes paraules que han fet saltar les llàgrimes al bateria del conjunt, Oriol Bonet. Balmes també ha explicat que s’han fet tests d’antígens cada dia i que no han vist les seves famílies durant tota la setmana per evitar riscos i assegurar-se que podrien fer el concert.

El cantant ha acabat el discurs fent un recordatori a tots els assistents: “Si us plau, no us traieu la mascareta”, ha demanat. Ha afegit que és primordial que, més enllà de passar-ho bé, el públic sigui capaç de donar exemple.

Només sis positius asimptomàtics

Abans d’accedir-hi, els assistents s’han hagut de sotmetre a un test d’antígens per evitar que ningú contagiat pogués entrar-hi. Segons l’empresa encarregada de fer el cribratge, s’han fet més de 5.500 tests i només sis han resultat positius en covid, tots asimptomàtics.

El concert repeteix, a gran escala, la prova pilot feta a la Sala Apolo al desembre, en què van coincidir mig miler de persones al recinte. Ja fa dies que van esgotar-se les entrades d’una cita molt esperada tant pel sector de la música i de la cultura en general com pels aficionats, i també per l’Hospital Germans Trias, que col·labora amb el govern de la Generalitat en aquest concert.

Més mobilitat pel concert

Diversos assistents al concert han agafat el metro per apropar-se fins a la plaça d’Espanya i, des d’allà, agafar la línia 150 d’autobús, que fa una parada davant del Palau Sant Jordi. De forma esglaonada, els que tenien l’entrada pel concert s’han anat apropant fins al Palau, i la majoria deia que se sentien “segurs d’assistir-hi” i “amb moltes ganes de viure-ho”.

I en el vehicle privat també s’ha notat un augment dels desplaçaments: un dels pàrquings de sorra més propers al Palau ha quedat ràpidament ple i han obert un segon espai per acollir més vehicles. Els usuaris més puntuals han aprofitat per posar música al cotxe i començar a escalfar motors.