La FAVB ha mostrat el seu rebuig a la sentència sobre l’eix verd del Consell de Cent i ha acusat Barcelona Oberta de “castigar la població a través dels jutjats”. En un comunicat asseguren que l’entitat té “una visió de la ciutat mercantilitzada” i que el recurs contra l’eix verd, s’emmarca en la “lluita política contra l’anterior govern de l’Ajuntament de Barcelona”. Per tot plegat defensen “un Consell de Cent en repòs i saludable” i donen suport al consistori en el recurs d’apel·lació.

“Aliens a l’evolució del pensament social”

En el text, la FAVB considera que Barcelona Oberta viu “aliena a l’evolució del pensament social i a les noves realitats, amb la crisi mediambiental i les repercussions del canvi climàtic” i remarquen la necessitat de mantenir l’espai verd de Consell de Cent. Denuncien que “determinats sectors econòmics, en el seu pols contra el poder polític que emana de la voluntat de la ciutadania i emparats en els seus grans recursos, estan dedicant-se a judicialitzar tota decisió municipal que posi en qüestió la seva voluntat “.

Critiquen que la sentència, que es basa en la modificació del Pla General Metropolità del 1975 “no té en compte que des del 1976 al 2023 han passat 46 anys”. Finalment afirmen que una de les empreses que “patrocinen” Barcelona Oberta, Agbar, “ja va aconseguir l’eliminació de les noves normes participació” i que tot plegat respon al “poder dels diners”.